Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Обща информация

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на възможност за закупуване на продукти от онлайн магазин Alleop, Сапир България отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.


Информация относно Администратора на лични данни


1.    Наименование "Сапир България ООД"

2.    ЕИК/БУЛСТАТ : 201010280

3.    Седалище и адрес на управление: гр. София, 1220, район Толстой, кв. Надежда бул. „Рожен“ №2

4.    Адрес за упражняване на дейността: гр. София, 1220, район Толстой, кв. Надежда бул. „Рожен“ №2

5.    Данни за кореспонденция: гр. София, 1220, район Толстой кв. Надежда бул. „Рожен“ №2

6.      E-mail: dpo@alleop.bg

7.    Телефон.: 0700 70 170

8.  Номер на удостоверение за администратор на личните данни № 316333

Информация относно компетентния надзорен орган

1.    Наименование: Комисия за защита на личните данни

2.    Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

3.    Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

4.    Телефон:02 915 3 518

5.    Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg

6.    Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

Сапир България“ООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1) Alleop.BG събира и обработва Вашите лични данни във връзка с предоставянето възможност за закупуване на стоки от онлайн магазина, и по-конкретно въз основа на следното:

·   Изрично получено съгласие от Вас като клиент;

·   Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Сапир България ООД;

          (2) Сапир България ООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като ползватели на онлайн магазина. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки онлайн магазинаСапир България действа в качеството си на обработващ лични данни.


Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1) Alleop.BG събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на нашия онлайн магазин.

           (2) Alleop.BG спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

·   законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

·   ограничение на целите на обработване;

·   съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;

·   точност и актуалност на данните;

·   ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

·   цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.


Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява Alleop.BG?


(1) Сапир България обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

·   Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, телефон)

·        Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения;

·        Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в онлайн магазина и закупуване на стока, между Сапир България ООД и Вас се създава договор за покупко продажба – ППП, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

·   Други данни, които Сапир България ООД обработва – При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил, Alleop.BG събира данни за използвания IP адрес.

·        Цел, за която се събират данните: Подобряване на сигурността на услугата и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.

·   Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице – Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.

 

(2) Сапир България ООД – Alleop.BG не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

·   разкриват расов или етнически произход;

·   разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;

·   генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(3) Личните данни са събрани от Alleop.BG от лицата, за които се отнасят.

(4) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.


Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 3. Сапир България ООД – Alleop.BG съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок, Alleop.BG полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви 
данни.


Право на достъп

Чл. 4. (1) Вие имате право да изискате и получите от Сапир България ООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.


Право на коригиране или попълване

Чл. 5. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Alleop.BG.


Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 6. Вие имате правото да поискате от Сапир България ООД – Alleop.BG изтриване на свързаните с Вас лични данни, Alleop.BG има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне. Същото може да го направите и през вашия клиентски профил.

 

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 7. Ако Alleop.BG установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

 

Други разпоредби

Чл. 8. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

1.    Наименование: Комисия за защита на личните данни

2.    Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

3.    Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

4.    Телефон:02 915 3 518

5.    Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg

6.    Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът на Alleop.BG използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити. 

 

Използваме „бисквитки“, за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социални медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни.

 

"Бисквитките" са малки текстови файлове, които сайтовете могат да използват, за да направят потребителското изживяване по-ефективно.

 

Законът постановява, че ние можем да съхраняваме "бисквитки" на Вашето устройство, ако такива са абсолютно необходими за работата на настоящия сайт. За всички други видове "бисквитки" е необходимо Вашето одобрение.

 

Настоящият сайт използва различни видове "бисквитки". Някои от тях са свързани с услуги на трети страни, които се показват на нашите страници.

 

Предоставените съгласия могат да бъдат оттеглени по всяко време. Ако оттеглите съгласието си за обработване на лични данни за някой или всички начини, описани по-горе, Alleop.BG няма да използва личните Ви данни и информация за определените по-горе цели. Оттеглянето на съгласието не засяга законосъобразността на обработването, основано на дадено съгласие преди неговото оттегляне.

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

·   Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език, а цените - спрямо валутата и ДДС за съответната държава. Строго необходимите "бисквитки" правят работата на сайта възможна, като подпомагат основни функции от рода на навигацията между страниците и достъпа до защитените части на сайта. Настоящият сайт не може да работи правилно без такива "бисквитки".

-      създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на услугите ни

-      счетоводни цели;

-      статистически цели;

-      защита на информационната сигурност;

-      изпращане на информационни съобщения като промяна в общи условия;

 

·   Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. За Google Analytics използваме също анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp. Максималният период, в който пазим аналитичните данни в Google Analytics е 50 месеца.

·   Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

·   Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Google, Adform, Adwise, Criteo и др.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.